Κερδίστε Πόντους
Επιβράβευσης
ar
Καλάθι Αγορών

Καλάθι Αγορών

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συχνό πρόβλημα του γαστρεντερικού συστήματος που σχετίζεται τόσο με τη συχνότητα των κενώσεων όσο και με το βαθμό δυσκολίας με τον οποίο το έντερο αδειάζει το περιεχόμενό του. Ο κλινικός ορισμός της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνει το συνδυασμό 2 ή περισσότερων εκ των ακόλουθων: Δύο ή λιγότερες κενώσεις την εβδομάδα. Αφόδευση με δυσκολία και σύσφιγξη, τουλάχιστον στο 25% των περιπτώσεων. Σκληρής σύστασης κόπρανα, τουλάχιστον στο 25% των περιπτώσεων. Αίσθημα ατελούς κένωσης, τουλάχιστον στο 25% των κενώσεων. Χρήση διαφόρων χειρισμών για τη διευκόλυνση της κένωσης, τουλάχιστον στο 25% των κενώσεων. Σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα, τα περισσότερα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ περισσότερο φέρεται να ταλαιπωρείται το γυναικείο φύλο. Σήμερα, είναι γεγονός πως τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας εμφανίζονται συχνότερα και σε άτομα νεότερων ηλικιών, κυρίως λόγω του έντονου στρες που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα όλων.

Αίτια: Το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας μπορεί να είναι χρόνιο ή παροδικό. Υπεύθυνο για την εμφάνιση της είναι πλήθος παραγόντων, όπως:

1. Οι διατροφικές συνήθειες (π.χ. ελάχιστη πρόσληψη φυτικών ινών, δηλ περιορισμένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και οσπρίων)

2.Μειωμένη πρόσληψη υγρών. Η ανεπαρκής κατανάλωση υγρών

3. Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα

4.Οι αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες (π.χ. αλλαγή περιβάλλοντος, εγκυμοσύνη)

  5.Η κατάχρηση βοηθημάτων για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας Φαρμακευτική αγωγή που προκαλεί δυσκοιλιότητα (π.χ. συμπληρώματα σιδήρου, παυσίπονα).

6.Η αναβολή ή απροθυμία αφόδευσης

7.Διάφορες μεταβολικές ή νευρογενείς διαταραχές (π.χ. υποθυρεοειδισμός, σακχαρώδης διαβήτης) 8.Γαστρεντερικές διαταραχές (π.χ. σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου)

Συμπτώματα & Αντιμετώπιση: Συνήθως, τα συμπτώματα της ποικίλουν και περιλαμβάνουν αραιές και δύσκολες κενώσεις, φούσκωμα, στομαχικό άλγος και κράμπες, αίσθημα ατελούς κένωσης, δυσφορία. Ο τρόπος αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνει ποικιλία πρακτικών: Αλλαγή διατροφικών συνηθειών: 1.εμπλουτισμός διατροφής με περισσότερες φυτικές ίνες μέσω της αύξησης των φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και τροφίμων ολικής άλεσης,

2.αυξημένη πρόσληψη νερού, κατανάλωση καλών λιπαρών.

3.Αύξηση φυσικής δραστηριότητας: το περπάτημα, το ελαφρύ τρέξιμο, ο χορός και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μπορούν να δράσουν ευνοϊκά στην κινητικότητα του εντέρου

4.Αναγνώριση έπειξης για αφόδευση: είναι σημαντικό η επιθυμία για αφόδευση να αναγνωρίζεται και να ικανοποιείται άμεσα. Η αγνόηση της μπορεί, αθροιστικά, να καταλήξει στην εμφάνιση δυσκοιλιότητας

Λήψη/χρήση βοηθημάτων: υπάρχει μεγάλη ποικιλία υπακτικών βοηθημάτων που συμβάλλουν στην άμεση ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Χάρη στα συστατικά τους βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου και καταλήγουν σε εντερική κένωση. Συνήθως δρουν μέσα σε 8-12 ώρες από τη λήψη. Αν και η δράση τους είναι άμεση, η χρήση τους συστήνεται να μην είναι συχνή και μακροπρόθεσμη.

Αγορά από
Κατηγορία
Επωνυμία
 1. DR ORGANIC 1προϊόν
 2. EPSILON HEALTH 1προϊόν
 3. LANES 1προϊόν
 4. PROLIFE 3προϊόντα
 5. BIFOLAC 3προϊόντα
Λιγότερα
Τιμή
Πλέγμα Λίστα

13 Items

Φθήνουσα/Αύξουσα
 1. QUEST TRAVEL BIOTIX 16 CAPS
  Special Price 7,00 € Regular Price 10,00 €
 2. LANES HERBALACT ΥΠΑΚΤΙΚΌ 14 Φακελίσκοι
  Special Price 9,80 € Regular Price 14,99 €
 3. PROTEXIN LEPICOL 180gr powder
  Special Price 9,53 € Regular Price 16,65 €
 4. Effecol PREP 4 φακελίσκοι
  Special Price 10,15 € Regular Price 12,69 €
 5. DULCOSOFT Liquid Πόσιμο Διάλυμα Macrogol 4000 250ml
  Special Price 5,78 € Regular Price 8,25 €
 6. PROLIFE ENZIMI CAPSx30
  Special Price 10,15 € Regular Price 14,50 €
 7. Aloe Vera Juice Maximum Strength 500ml
  Special Price 8,97 € Regular Price 14,95 €
 8. BIFOLAC RESTORE ADULTS 10caps
  Special Price 3,39 € Regular Price 6,27 €
 9. PROLIFE LACTOBACILLI 7amps x 8ml
  Special Price 7,04 € Regular Price 10,50 €
 10. PROLIFE CHEWABLE TABLETS X24
  Special Price 5,99 € Regular Price 10,07 €
 11. BIFOLAC RESTORE ADULTS 30caps
  Special Price 9,21 € Regular Price 14,17 €
Πλέγμα Λίστα

13 Items

Φθήνουσα/Αύξουσα
a