Ψευδάργυρος(Zinc)

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο το οποίο χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε πολύ μικρές ποσότητες, γι αυτό και ανήκει στα μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι το μέταλλο με την υψηλότερη συγκέντρωση στο ανθρώπινο σώμα αμέσως μετά τον σίδηρο.Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες, ενώ βοηθά στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων. Συμμετέχει επίσης στην αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κυττάρων του σώματός μας και επιπλέον έχει πρωτεύουσα σημασία για το μεταβολισμό των υδατανθράκων. Τέλος, το νευρικό σύστημα χρησιμοποιεί τον ψευδάργυρο που είναι σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης.Ο ψευδάργυρος λαμβάνει μέρος σε πολλές λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος, όπως:

Κυτταρική Διαίρεση Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική κυτταρική διαίρεση και λειτουργία. Ανοσοποιητικό Σύστημα Ο ψευδάργυρος εντοπίζεται στην α-μακροσφαιρίνη, μια σημαντική πρωτεΐνη στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Είναι επίσης απαραίτητος για τη λειτουργία του θύμου αδένα. Ανάπτυξη Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των παιδιών και την ωρίμανση των αναπαραγωγικών οργάνων στην εφηβεία. Είναι επίσης απαραίτητος για την παραγωγή του σπέρματος στον άνδρα και των ωαρίων στη γυναίκα.

Αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα Ο ψευδάργυρος βοηθά στην απομάκρυνση κάποιων τοξικών μετάλλων από το σώμα (π.χ. κάδμιο και μόλυβδος).

Άλλες ιδιότητες Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της όρασης, της γεύσης και της οσμής, καθώς και για την απελευθέρωση της ινσουλίνης και την απορρόφηση και το μεταβολισμό της βιταμίνης Α.

Τα παρακάτω συμπτώματα μπορεί να φανερώνουν χαμηλό απόθεμα ψευδαργύρου:

• Συχνές λοιμώξεις

• Καθυστέρηση στην επούλωση των πληγών

• Μειωμένη όρεξη

• Μειωμένη αίσθηση γεύσης και όσφρησης

• Παθήσεις του δέρματος

• Λευκά σημάδια στα νύχια

Πλέγμα Λίστα

Items 1-24 of 131

Φθήνουσα/Αύξουσα
 1. Centrum Promo Women Πολυβιταμίνη Για Την Γυναίκα 30 ταμπλέτες + Immunity Vitamin C Max Για Ενίσχυση Ανοσοποιητικού 14 φακελάκια
  Αναμένεται
 2. Lanes Kcaligram Day and Night Συμπλήρωμα Διατροφής για την Βελτίωση της Σιλουέτας 60caps
  Αναμένεται
 3. NOW foods Calcium and Magnesium 120 Softgels

  Special Price 22,89 € Regular Price 45,78 €
 4. GENECOM Terra Zinc + D3 Plus 30tabs

  Special Price 9,53 € Regular Price 14,89 €
 5. ERYTHRO FORTE Syrup A-IOS Βλενοδιαλυτικό Σιρόπι 150ml
  Αναμένεται

  ERYTHRO FORTE Syrup A-IOS Βλενοδιαλυτικό Σιρόπι 150ml

  Special Price 7,97 € Regular Price 12,45 €
 6. LANES Zinc 25mg με Βιταμίνη C 30 κάψουλες

  Special Price 7,47 € Regular Price 10,98 €
 7. SOLGAR Promo Vitamin D3 2200IU 50 caps και Zinc Picolinate 22mg 100 tabs
  Αναμένεται

  SOLGAR Promo Vitamin D3 2200IU 50 caps και Zinc Picolinate 22mg 100 tabs

  Special Price 22,91 € Regular Price 41,90 €
Πλέγμα Λίστα

Items 1-24 of 131

Φθήνουσα/Αύξουσα
a